Wednesday, January 7, 2009

Vietnamese spring Rolls


MALZEMELER
  • 250 gram karides,hafif kaynatilarak pisirilecek.(Karides yerine tavuk ta kullanabilirsiniz.Kusbasi dogranmis tavuk etini kizgin tavada 5 dakika soteleyip ustune yarim limon sikip ,2 dakika daha pisirin.)
  • 1 tane orta boy julyen dogranmis havuc
  • 70-80 gr soya filizi
  • 2 tane julyen dogranmis salatalik
  • Yaklasik 100 gram yesil yapraklari dogranmis taze sogan(Aslinda lime grass denilen bir bitki kullaniliyor ama yesil sogan bence daha lezzetlive bizim damak tadimiza daha uygun )
  • 40-50 gram yesil nane yapragi
  • 40-50 gram taze feslegen yapragi
  • Susam taneleri(istege bagli)
  • Pirinc kagidi (paketler halinde satiliyor ve Asya mutfagi malzemeleri satan marketlerde bulunabilir)
Büyükce bir kaba su doldurun ve pirinc kagidini 5 saniye bu suyun icinde tutup,cekin ve tabaginiza koyun. Pirinc yapraklari(kagitlari) cok ince oldugu icin yapisacaktir,bu yapraklarin icine yukarida ki yesilliklerden birer tutam ve isteginize gore karides ya da tavuk koyarak durum gibi sarin , iki ucta iceri kivrilirsa yemek cok daha kolay olacaktir,sayet temin edebilirseniz yerfistigi sosuna(peanut sauce) batirarak yemekte iyice bir Vietnam usulu olur..

No comments: