Sunday, March 22, 2009

TOFU

Biraz kendi damak tadimi dusunerek,biraz da Japon arkadasimdan aldigim yardimlarla bugun tofu
denedim evde ilk kez..Yine cok lezzetliydi..Bu vakte kadar neden bolca yemedim diye dusundugum yiyeceklerden tofu.Bildigim kadariyla soya fasulyesinden yapiliyor ve yapimi tipki sutten peynir yapilmasi gibi.Tofunun tadi yok aslinda, ama protein ve demir yonunden cok zengin oldugu icin bayanlarin ve cocuklarin sagligina cok faydali oldgunu okudum.Aslinda bir nevi soya sutunun kaliba sokulmus hali diyebiliriz.
Japon yemeklerine her zaman onyargiyla yaklasirim,cok sagliklilar belki ama bir cogu benim damak tadima asla ve asla uygun degil ,bu zihniyetle uzun sure reddetmistim ama kesinlikle cok lezzetli.uzak dogu yemeklerini "yenilmez" bulanlarin bilke bundan hoslanacagini dusunuyorum.
Ve pisirmek icin de ugrasmaniza gerek yok, kup kup dograyip salatalarin icine de atabilirsiniz ,tavada da kizartabilirsiniz.Benim en favori yontemim ise su ;ocakta kaynayan suya 2 ya da 4 esit parcaya bolunmus tofulari atarak en fazla 3-4 dk kaynayan suyun icinde pisirmek.Tofuyu buyuk parcalaa bolmek sonrasi icin izinizi kolaylastirir,cunku zaten cok yumusak ve kaygan olduklarindan kucuk parcalari suyun icinden almakta ve yemekte zorlanabilirsiniz.Sudan cikan tofularin uzerine biraz soya sosu ve ince dogranmis yesil sogan parcalari atarak yiyebilirsiniz.
Belki ana yemek degil ama cok saglikli ve hafif bir garniturunuz olur..Afiyet olsun!!


1 comment:

Özgür said...

güzelliğiniz yazılarınıza yansımıs idil hanım : )